Totaal aantal pageviews

dinsdag 14 oktober 2014

Recept: monchou taart

Vandaag geef ik het recept van mijn lievelingstaart, gemaakt door mijn moeder;
Monchou taart :
Wat heb je nodig?
3 pakjes monchou
200 ml slagroom
3 gelatine blaadjes (stop ze vooraf in een bakje lauw water, ong. 10 minuten).
150 gram suiker
2 pakken lange vingers (koekjes),(het ligt eraan hoeveel koek aan hoe groot je bakvorm is).
1 blik kersenvlaai (dat kan je kopen bij bijvoorbeeld de Albert Heijn).
Wat moet je doen
Stap1:meng de 3 pakken monchou met de 150 gram suiker tot een glad goedje met een mixer.
Stap2:stop de gemengde monchou in een aparte bak.
Stap3:klop de slagroom tot het stevig wordt.
Stap4:mix nu de slagroom, de monchou en de gelatine in een kom samen.
Stap5:als alles goed gemengd is stop je het even in de koelkast.
Stap6;begin nu met de koekjes passend in de bakvorm te stoppen als het niet precies past, breek de koekjes dan in bijvoorbeeld tweeën zodat de hele bakvorm bedekt is.
Stap7:haal de gemengde ingrediënten nu uit de koelkast en verdeel het gelijk over de koekjesbodem in je bakvorm.
Stap8:haal nu de kersenvlaai uit het blik en verdeel het ook goed gelijk in je bakvorm.
Stap9:kijk nu even na of je alles gedaan hebt. Als dat zo is stop je de taart voor 3 uurtjes in de koelkast, ondertussen kan je de bak aflikken haha.
Stap9: haal de taart na 3 uur uit de koelkast en eet 'm lekker op.
Stap10:mail me een foto van het resultaat. Veel plezier XOX
Deze foto is niet van mij, want op mijn systeem is het niet mogelijk om foto's te maken

Monchoutaart met bastognekoekbodem



















2 opmerkingen: