Totaal aantal pageviews

maandag 13 oktober 2014

Zelf lipgloss maken...


Heb je er wel eens over nagedacht om je lipgloss of lippenbalsem niet gewoon te kopen, maar zelf te maken? Dat kan! Het is super simpel en ook nog eens leuk om te doen. Je kunt helemaal zelf kiezen hoe jouw lipgloss er uit moet komen te zien: welke kleur en intensiteit, met of zonder glitter, eventueel met een lekker geurtje of smaakje etc. Je kunt natuurlijk een grote pot maken voor thuis, maar ook een kleintje die je makkelijk overal mee naar toe kunt nemen. De hoeveelheden en verhoudingen kun je zelf bepalen.
Daarnaast is het heel goedkoop. Je kunt hiervoor namelijk oude lipstick, oogschaduw, etc. recyclen. Een tijdje geleden heb ik voor het eerst zelf lipgloss gemaakt. In deze blog zal ik jullie aan de hand van foto's uitleggen hoe je dit zelf kunt doen.
Zelf lipgloss maken
Wat heb je nodig?
♥ Vaseline
♥ Lipstick, labello, lipgloss, oogschaduw
 (Iets wat je over hebt. Dit bepaalt de kleur van je lipgloss)
♥ Honing
♥ Potje of blikje
♥ Kaarsje
♥ (Diepe) lepel
♥ Roerstaafje
♥ Handdoek
Nu ben je klaar om te beginnen! Het is handig om voordat je begint een handdoek op de tafel te leggen.
♥ Doe de gewenste hoeveelheid vaseline op de lepel. Voor een klein potje heb je echt maar heel weinig nodig. Laat het vervolgens smelten boven het kaarsje. Als het helemaal gesmolten is, doe je er een paar druppels honing bij. Dit maakt de lipgloss zachter waardoor het aangenamer voelt op je lippen. Roer dit goed door elkaar en laat het eventueel nog even smelten boven het kaarsje. Dit is de basis van je zelfgemaakte lipgloss.
♥ Kies een kleurtje oogschaduw, lipstick of iets anders wat je nog hebt liggen. Voeg om te beginnen een klein beetje toe en roer dit goed door de lipgloss heen. Als je de kleur nog te licht vindt, kun je nog een beetje toevoegen. Hoe meer oogschaduwpoeder/lipstick je gebruikt, hoe intenser de kleur wordt.
DIY lipgloss maken

Tip: Je kunt er eventueel als je het leuk vindt ook nog een geur- of smaakstofje aan toevoegen.
♥ Ben je tevreden en is alles goed gemengd? Verwarm het nog één keer boven het kaarsje en schenk het geheel dan in het potje. Laat het opdrogen zonder de deksel of zet het in de koelkast/vriezer. Dit gaat best snel.
Het is leuk om ook eens met je vriendinnen te doen of om zelf te maken en cadeau te geven. Blikjes / potjes kun je kopen bij bijvoorbeeld de xenos of action. Leuke blikjes kun je vaak ook vinden in leuke kleine cadeauwinkeltjes.

Heb jij wel eens zelf lipgloss of een ander cosmeticaproduct gemaakt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten