Totaal aantal pageviews

vrijdag 10 april 2015

Boekverslag

Maisam 1A                                                                                                                                     Hoe overleef ik...zonder vrienden?                                                                           Francine Oomen

Mijn mening                                                                                                                                                                       Ik heb dit boek uitgekozen, omdat ik het zag liggen en ik vond het een kleurrijke kaft. Ik zag toen ook dat het een boek uit de serie van Hoe overleef ik...? was, dus toen was ik al helemaal blij. Ik begon de kaft te lezen en ik vond 'm heel leuk en ook een klein beetje spannend. Zelf hou ik van spannende en enge boeken met mysteries erin. Dus dit was een geschikt boek voor mij.

Samenvatting
Mijn boek gaat over het 17-jarige meisje Rosa. Ze heeft een vriendje genaamd Neuz en een beste vriendin genaamd Noa. Rosa en haar moeder hebben lang relatieproblemen gehad vanwege de puberende Rosa. Maar het was niet altijd Rosa's schuld. Haar moeder werd verliefd op elke man die ze tegenkwam. Als eerste Rosa's vader, hij scheidde al met haar moeder toen ze nog maar heel klein was. de tweede man is Alexander (ook wel Apenbil vanwege z'n behaarde achterwerk), hij kreeg samen met Rosa's moeder het jongetje Appie. Rosa is helemaal klaar met al die mannen en wordt helemaal kwaad als ze merkt dat haar moeder weer een vriend heeft. Rosa is helemaal klaar met al die mannen, omdat haar moeder depressief werd na de dood van Apenbil. Ze is bang dat dat weer gebeurd, en wil daarom ook graag haar moeders nieuwe vriend vermijden. Dat blijkt niet te lukken, want Rosa's moeder en haar nieuwe vriend hebben al toekomstplannen gemaakt. Rosa word helemaal gek van haar moeder en besluit daarom met haar vriendin Noa en nog een paar andere vriendinnen op vakantie naar Tarifa te gaan. Van haar moeder mag ze eerst niet gaan, maar na een paar keer zeuren lukt het om haar over te halen. Van haar moeder mag ze wel op vakantie maar dan alleen naar een Waddeneiland in plaats van naar Tarifa. Als Rosa en haar vriendinnen aankomen op Tarifa merken ze dat ze worden achtervolgd. Ze ontdekken dat het de neef van Noa is. Noa is uit haar familie geschopt, omdat ze zelf Islamitisch is, maar een Joods vriendje heeft. Haar neef wil haar wat aandoen, omdat ze alleen doet wat ze zelf wilt en niet meer naar haar familie luistert. Tot haar spijt ontdekt Rosa dat Noa is verdwenen. Hoe zal dit aflopen...

Quiz
Wie is de hoofdpersoon uit het boek? Rosa
Hoe noemt Rosa Alexander? Apenbil
Wie is de beste vriendin van Rosa? Noa
Hoe oud is Rosa in dit boek? 17 jaar oud
Waar gaat Rosa naar op vakantie met haar vriendinnen? Naar een Waddeneiland
Wie achtervolgt Rosa en haar vriendinnen op hun tripje? De neef van Noa
Hoe heet Rosa's halfbroertje? Appie
Wat is de naam van het vriendje van Rosa?  Neuz

Francine Oomen
Francine Oomen is geboren op 27 maart 1960 in Laren, als oudste van vijf kinderen. Na de middelbare school en de Design Academy in Eindhoven werkte ze als zelfstandig industrieel ontwerper, en groeide ze onder andere nieuwe soorten baby- en kleuterboeken. In 19990 verscheen Francines eerste boek, 'Saartje en Tommie op de boerderij', voor kleuters. Later ging ze boeken voor oudere lezers schrijven. Francines grote doorbraak kwam met de Hoe overleef ik...?-serie. De boeken wonnen vaak prijzen bij de kinderjury en ook bij de jonge jury.
In 2003 schreef Francine het Kinderboekenweekgeschenk: Het zwanenmeer (maar dan anders) en het eerste deel van de Sam, Beer en Pip- serie.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten